Fabryka Norblina
Informacje prasowe

Sensacyjny finał ligi WFA w Fabryce Norblina - Food Town Flair Challenge II

W ostatni wtorek i środę, 19 i 20 listopada, Fabryka Norblina stała się globalnym centrum sztuki barmańskiej. Food Town Flair Challenge, finałowy konkurs tegorocznej ligi WFA Grand Slam, zgromadził około 60 najlepszych flair bartenderów łącznie z 18 państw Europy, Azji i obu Ameryk. Po dwóch dniach pełnych emocji mistrzem konkursu największej ligi flair na świecie – World Flair Association Grand Slam – został Ping - Hszang Yu (Erick Yu), który zaskoczył wszystkich swoją kreatywnością i precyzją.

Food Town Flair Challenge, organizowany przez Tomasza Małka – beverage directora Food Town oraz kilkukrotnego mistrza świata w stylu flair, dostarczył widzom dwóch dni pełnych emocji, adrenaliny i sztuki barmańskiej na najwyższym poziomie. Finałowy pokaz, do którego awansowała najlepsza dziesiątka, zachwycił jury i publiczność.

- Cieszę się, że udało nam się zgromadzić w Food Town Fabryce Norblina takie wyjątkowe talenty. Flair bartending to nie tylko technika, ale przede wszystkim sztuka, którą chcemy promować w Polsce i na świeciepodkreślił Tomasz Małek, organizator wydarzenia.

Spośród około 60 uczestników z niemal całego globu najlepszy okazał się 24-letni Ping - Hszang Yu (Erick Yu).  Tajwańczyk sensacyjnie pokonał faworytów i pierwszą trójkę klasyfikacji generalnej po pięciu konkursach – Michaela Moreniego, Romana Zapatę i Enrico Meloniego. O zwycięstwie decydowało jury złożone z barmańskich autorytetów: Dario Doimo, Toma Dyera, Andy'ego Collinsona i Denisa Bakieva. W ocenach brano pod uwagę technikę, precyzję oraz kreatywność.

Nagrody w kategoriach dodatkowych zdobyli: Kacper Smarz - tytuł najlepszego polskiego flair bartendera, Aleksandra Czarnecka - najlepsza zawodniczka i Roman Zapata - najlepszy koktajl.

Tegorocznemu finałowi WFA towarzyszyły wyjątkowe wydarzenia edukacyjne i networkingowe. W KinoGram odbyły się Food Town Flair Challenge Talks, podczas których międzynarodowe gwiazdy branży barowej, Dario Doimo, Denis Bakiev i Andy Collinson, dzieliły się swoją wiedzą. Nie zabrakło również ekscytujących guest shiftów w speakeasy barze na terenie Fabryki Norblina, Donkey Shoe, gdzie swoje umiejętności prezentowali Bakiev i Doimo, przyciągając miłośników wyjątkowych koktajli. Całość zwieńczyło huczne after party, które pozwoliło uczestnikom i publiczności świętować sukces wydarzenia w wyjątkowej atmosferze.

Food Town Flair Challenge odbył się w Fabryce Norblina już drugi raz. Kolejna okazja do podziwiania barmańskich popisów najlepszych w swojej sztuce już za rok.

 

Kontakt dla mediów

Katarzyna Kozłowska

PR Consultant

Beyond PR

Klimczaka 1
02-797 Warszawa

Załączniki

Flair1.jpg

Flair1

jpg 1,6 MB
pobierz
Flair2.jpg

Flair2

jpg 653,1 kB
pobierz
Flair3.jpg

Flair3

jpg 649,0 kB
pobierz
Flair4.jpg

Flair4

jpg 894,7 kB
pobierz
Flair5.jpg

Flair5

jpg 723,9 kB
pobierz
Flair6.jpg

Flair6

jpg 552,4 kB
pobierz
Flair7.jpg

Flair7

jpg 887,4 kB
pobierz
Flair8.jpg

Flair8

jpg 760,6 kB
pobierz
Flair9.jpg

Flair9

jpg 535,2 kB
pobierz
Flair10.jpg

Flair10

jpg 811,0 kB
pobierz
Flair11.jpg

Flair11

jpg 1,0 MB
pobierz
docx

Sensacyjny finał WFA IP

docx 91,2 kB
pobierz