Fuzja Łódź
Informacje prasowe

Lecentano po raz drugi w Polsce. Koncept postawił na Fuzję.

Lista przynależnych kategorii publikacji

Łódzka Fuzja przyciąga nowych najemców. Spółka Echo Investment, realizująca projekt rewitalizacji pofabrycznego terenu, podpisała kolejną umowę na wynajem 420 mkw. powierzchni w jednym z historycznych budynków kompleksu. W drugiej połowie 2022 roku w Fuzji swój drugi lokal w Polsce otworzy pizzeria Lecentano.

 Lecentano to autorski koncept Marka Zarkhina - twórcy gastronomicznego imperium, który odpowiada za ponad 220 restauracji zlokalizowanych w Europie Wschodniej oraz w Azji. Pierwsza w Polsce pizzeria pod szyldem Lecentano otworzyła się w Browarach Warszawskich, teraz restaurator postawił na Łódź i Fuzję.

- Lecentano to kolejny najemca, który potwierdza zmieniające się na rynku trendy. Restauracje coraz częściej wychodzą z zamkniętych obiektów, jak np. centra handlowe i wybierają otwarte na miasto, wielofunkcyjne przestrzenie. Fuzja jako destination place jest idealną lokalizacją dla nowatorskich gastronomicznych konceptów, które szukają dla siebie wyjątkowych i nastrojowych miejsc na kulinarnej mapie kraju. Nasz projekt odpowiada na potrzeby najemców i klientów oferując wspaniały i otwarty kompleks, którego niewątpliwym atutem jest pofabryczna XIX - wieczna zabudowa. Wierzę, że Lecentano będzie niezwykłym miejscem spotkań i kulinarnych wrażeń dla mieszkańców kompleksu, pracowników, naszych sąsiadów oraz pozostałych mieszkańców Łodzi – mówi Karolina Prędota Krystek, Head of Food and Beverage w Echo Investment.

Lecentano powstanie w jednym z historycznych budynków w Ogrodach Anny w pobliżu zabytkowej elektrowni Karola Scheiblera. Klimatem nawiązywać będzie do włoskiej filozofii celebracji codzienności, będzie to zatem miejsce radosne, niezwykle przytulne, gościnne, pełne kolorów i kreatywnych pomysłów. W menu znajdzie się wypalana w piecu tradycyjna pizza serwowana w różnych wariantach oraz sekcja z włoskimi pastami.  Pizza i pasta przygotowywane będą na bazie specjalnie sprowadzanej z Włoch mąki. Ze słonecznej Italii pochodzić będą też wyselekcjonowane pod kątem dań i deserów wina. W restauracji nie zabraknie również autorskich koktajli.

- Wychodzimy z założenia, że pizza to coś więcej niż danie kulinarne. To sposób bycia i codzienny kawałek szczęścia, którym możemy dzielić z bliskimi nam osobami. Nasza restauracja ma zapraszać klientów zapachem przyrządzanych dań, smakiem oraz służyć ich relaksowi i odpoczynkowi. Postindustrialna Fuzja idealnie pasuje do założeń naszego konceptu, cieszymy się zatem, że właśnie w tym miejscu, w III kwartale przyszłego roku otworzymy nasz drugi w Polsce autorski lokal Lecentano. Restauracja utrzymana będzie w unikalnym i niespotykanym gdziekolwiek indziej designie mówi Mark Zahrin, restaurator odpowiedzialny za koncept Lecentano.

Fuzja to wieloetapowa inwestycja, która łączyć będzie funkcję biurową, handlowo–usługową, gastronomiczną, a także budynki mieszkalne, plac miejski (Ogrody Anny) i otwarte, zielone tereny wspólne liczące blisko 4 ha. Wszystko w otoczeniu historycznej zabudowy dawnych zakładów włókienniczych Karola Scheiblera, które stanowią dziedzictwo Łodzi Fabrycznej. Łącznie na 8 ha zlokalizowanych będzie 20 budynków, z czego 14 to obiekty historyczne.

Kontakt dla mediów

Aleksandra Kaczorowska

PR Manager

Biuro Prasowe Fuzja Łódź

Załączniki

docx

Lecentano po raz drugi w Polsce informacja prasowa

docx 864,3 kB
pobierz
Lecentano1.jpg

Lecentano1

jpg 2,2 MB
pobierz
Lecentano2.jpg

Lecentano2

jpg 2,7 MB
pobierz
Lecentano3.jpg

Lecentano3

jpg 2,5 MB
pobierz